Drie » Specials » Energie besparen

Energie besparen in je dagelijks leven

Energie, daar is veel over te zeggen en te schrijven. We hebben het nodig om warm te blijven en ons leven te kunnen leven. Maar we moeten er ook verstandig mee omgaan. Want niet alle energie is oneindig aanwezig. Energieverbruik, meterstanden, energie besparen, zonnepanelen, weet jij wat je moet weten?

Energieverbruik, en meterstanden noteren

Energie, we gebruiken er steeds meer van. In ons dagelijks leven vraagt de hedendaagse luxe energie, voor al die apparaten die telkens maar opgeladen moeten worden. Maar ook om ons potje eten te koken op het 'vuur' of op welk alternatief dan ook. En natuurlijk om warm te blijven in de winter, of om ons in de zomer te verkoelen. Maar energie wordt, net als alles eigenlijk, steeds duurder. De laatste jaren is het, mede natuurlijk door de financiële crisis, steeds populairder geworden om energie te besparen. Maar om te weten waarop je energie kunt besparen moet je eerst weten hoeveel je verbruikt. Dat kun je heel handig bijhouden met het online programma Energie Manager Online. Als je hier regelmatig je meterstanden invult heb je al snel een goed overzicht van je verbruik. En vul je ook je doelstellingen in, dus wat je maximaal wilt verbruiken, dan laat Energie Manager Online in een duidelijke grafiek zien of je je doelen haalt. Om nog bewuster te worden van je energieverbruik kun je meedoen met Earth Hour. Dat is een actie waarbij wereldwijd mensen eenmaal per jaar een uur hun licht uitdoen.

Energieleveranciers vergelijken: vergelijkingssites

De energieleveranciers willen ons allemaal als klant binnen halen èn houden, en doen daar hun uiterste best voor. Daarmee is het ook steeds populairder geworden om regelmatig van energieleverancier te veranderen. Maar al hoe vergelijk je al die leveranciers en hun aanbiedingen met elkaar? Daar hebben handige ondernemers als Ben Woldring wat op gevonden. Ben ontwikkelde vele vergelijkingssites, waaronder de vergelijkingssite Gaslicht.com. Hier kun je met de cijfers van je energieverbruik nagaan welke energieleverancier jou het meeste geld bespaart. De site helpt je ook om over te stappen van energieleverancier. Vragen? Die kun je ook stellen, aan het team van Gaslicht.com.

Zelf energie opwekken met je eigen zonnepanelen

Je weet hoeveel energie je verbruikt. En je bent overgestapt naar een energieleverancier die jou waar voor je geld biedt? Dan ga je misschien nog wel een stap verder: je eigen energie opwekken! Dat kan met zonnepanelen. Een investering, maar wel een goede. Nu wat geld neerleggen, maar daarna minder geld kwijt zijn omdat je de elektriciteit die je verbruikt, zelf weer vangt op je dak. En met de verwachting dat energie de komende jaren geleidelijk aan duurder wordt heb je je investering weer eerder terugverdiend. Maar er zijn nog meer voordelen van zonnepanelen te noemen. Ook nu de subsidie van de overheid op de aanschaf van zonnepanelen is beëindigd.

Energie besparen met je auto

Onze auto, onze heilige koe. Velen kunnen zich een leven zonder auto zowat niet voorstellen. Ben je in het bezit van een auto, dan kun je ook in het gebruik van je auto energie besparen. Bijvoorbeeld met het Nieuwe Rijden, met fijne griphandschoentjes of met een fleecedekentje over je benen.
Zonnepanelen voordelen: meer dan goedkope energie

Zonnepanelen voordelen: meer dan goedkope energie

Van zonnepanelen is bekend dat ze energie en daarmee geld in je portemonnee opleveren. Maar er zijn nog veel meer aspecten die het gunstig maken om ze te kopen en te installeren. Zoals een veel hoger…
Energiezuinig en warm autorijden in de winterkou

Energiezuinig en warm autorijden in de winterkou

Een auto rijden is fijn, maar niet goedkoop. Zeker in de winter verstoken we heel wat energie, om redelijk warm en met ijsvrije ruiten onze rit door te komen. Er zijn een aantal manieren om het energi…
Wereld doet een uur het licht uit: Earth Hour nieuws uitgelicht

Wereld doet een uur het licht uit: Earth Hour

Een uurtje het licht uit doen, heeft dat nou zin? Jazeker, wel als we het wereldwijd gaan doen! In 2016 is het alweer het elfde jaar dat het Wereld Natuur Fonds WWF Earth Hour organiseert. Elk jaar do…

Ben Woldring: hoe werden zijn vergelijkingssites een succes?

Ben Woldring is een succesvol internetondernemer. Van 13-jarige met een schoolopdracht schopte hij het tot miljonair, dat maakt 'succesvol' een understatement. Wat inspireerde hem om zijn vergelijking…
Gepubliceerd door Drie op 04-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.